Kafeen

Kafé Bortistu' er så trivelig og hjemmekoselig at det føles helt naturlig å klemme vertskapet på vei ut

Den unike, personlige  og uformelle kaféopplevelsen på gården Bortistu Neby på Neby i Tynset er det søskenparet, Hege Fossum og Anette Bay, "Fruene på Bortistu", som står for. Her kan du nyte de herligste små retter inne i hovedhuset eller ute på det store gårdstunet som også er en herlig tumleplass for liten og stor både sommer og vinter.

Bortistu  Neby ligger 1,7 kilometer nordvest for Tynset sentrum. Bilvei, gangveier og et nett av tilrettelagte turstier fører fram til gården. Glomma krysses av Tynset bru eller Neby bru (som står ferdig 16. mai 2020)

 

Foruten velsmakende kaffe og te, selger Anette og Hege de herligste småretter, hjembakte kaker og lunsjretter fra ferskvaredisken. De er spesielt kjent for sine fantastiske kanelsnurrer.

Alle retter er basert på lokale råvarer, og vertskapet serverer deg like gjerne ute som inne - litt avhengig av været selvfølgelig.

Hege og Anette tilbyr også "take away". Menyen deres ligger ute på facebooksiden deres Bortistu' og på instagramkontoen bortistu.neby.

Kafeen ligger i første etasje i hovedhuset på gården der den tidligere stua er kafeens hovedrom. Noen av møblene stammer fra gården, mens andre er av nyere dato.

Noe av kunsten som pryder veggene er malt av familiens siste eiere, kunstnerparet Magne Neby Holter og hans kone Kjellaug Haugen Holter. Kulltegningene med motiver fra Neby, Bortistu Neby og fra regionen ellers er tegnet av  Magnes eldste bror Eyvind Holter. Fotografiene er av stedet og av gårdens tidligere eiere, gjennom flere generasjoner.

Det andre kaférommet, hvor også deilige småretter og drikke kan nytes, rommer også flere produkter vertskapet til enhver tid selger.

På gården inviterer Hege og Anette til blant annet spellmannskafeer, strikkekvelder, et bredt spekter av foredrag, forskjellige markeder, quiz- og temakvelder for å nevne noe.

Følg med på vertskapets facebookside Bortistu' eller instagramkontoen bortistu.neby for informasjon om de forskjellige kulturtilbudene.

 

 

Foruten kafédriften tilbyr Hege og Anette flere produkter for salg. Enkelte er egenproduserte, andre selges for andre produsenter.

Blant produktene er egendesignede tekstil- og strikkeplagg. Fast på salgslista står også garn og oppskrift på Bortistuvotten, en vott med mønster utviklet av Hege og Anette etter mønster fra ett av Magne Neby Holters trerelieff.

Bortistukoppen og Bortistukaffe er også blant produktene.

I tillegg tilbyr de flere produkter fra forskjellige leverandører både fra regionen og utenfor.

Følg med på vertskapets facebookside Bortistu' eller instagramkontoen bortistu.neby for oppdatert informasjon.

Åpningstider

Kafeen er åpen hver onsdag og søndag fra klokken 11.00 til 15.00.

Første onsdag i måneden er det spellmannskafè fra klokken 18.30 til 21.00.

Rykende fersk informasjon om kafévertskapets åpningstider, markeder, spennende kurs, forelesninger, spellmannskvelder og andre kreative arrangement får du ved å gå inn symbolene for kafeens facebook- og instagramkontoer nedenfor.

Historien om rommene i kafeen kan du lese her.

I andre etasje viser Stiftelsen Bortistu Neby arbeider av kunstnerekteparet Magne Neby Holter og Kjellaug Haugen Holter.

Ekteparet overdro gården med løsøre, Neby Holters skisser, tegninger og andre arbeider, samt alle rettigheter til stiftelsen i 1997.

I stuen i andre etasje vises arbeider av kunsthåndverkeren, keramikeren og treskjæreren Magne Neby Holter.

 

I et annet rom i andre etasje vises fire tepper vevd i billedvev av tekstilkunstner Kjellaug Haugen Holter. Teppene er utlånt av hennes familie i Loen i Nordfjord.

 

Kilder: Tekst Marit Arnesen, foto: facebook- og instagramkontoen til Kafé Bortistu', Tonje Hovensjø Løkken og Marit Arnesen